Judson W. Van De Venter, 1855–1939

“Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine. Cine îşi va păstra viaţa o va pierde şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.” – Matei 10:38, 39

Biblia ne învață faptul că inima zdrobită este o condiție prealabilă a binecuvântării și a creșterii. Nimeni nu a atins măreția spirituală până nu s-a predat pe deplin lui Dumnezeu. O viață plină de victorii este rezultatul apropierii noastre de Dumnezeu, atunci când abandonăm plăcerile, dorințele și eul nostru și alegem să devenim slujitorii Lui. Tot ce este bun pentru viața noastră nu este rezultatul unui zbateri. Mai degrabă, este pur și simplu acceptarea voinței Sale perfecte și recunoașterea autorității Sale în fiecare domeniu al vieții noastre.

Judson Van De Venter a scris acest text după ce i-a predat numeroasele talente Mântuitorului său Atotînțelept. El spunea:

De ceva timp, m-am luptat între dezvoltarea talentelor mele în domeniul artei și a intra în lucrarea evanghelistică cu normă întreagă. În sfârșit, a venit ora esențială a vieții mele și am predat totul. O nouă zi a fost lansată în viața mea, am devenit evanghelist și am descoperit în adâncul sufletului meu un talent până acum necunoscut. Dumnezeu îmi ascunsese un cântec în inima mea și atingând o coardă tandră, El m-a determinat să cânt.

După ce a luat decizia de a-și dedica viața pentru slujirea creștină, Van De Venter a slujit cu multă binecuvântare în ample lucrări evanghelice atât acasă, cât și în străinătate. Billy Graham este unul dintre mulți care susțin că Judson Van De Venter le-a influențat foarte mult viața și slujirea.

Versuri:

1. ÎȚI PREDAU ÎNTREAGA VIAȚĂ,
DOAMNE, FII AL MEU STĂPÂN!
EU TE VOI URMA ÎNTRUNA,
LÂNGĂ TINE-N VECI RĂMÂN!
REFREN: VREAU SĂ FIU AL TĂU!
TOT CE AM, CU TRUP ȘI SUFLET
VREAU SĂ FIE AL TĂU!

2. MĂ PREDAU CU TOTUL ȚIE,
ÎNAINTEA TA MĂ PLEC;
BUCURIA MEA E-N TINE,
CĂCI ÎN LUME TOATE TREC…

3. TOATĂ INIMA SĂ FIE
PLINĂ DE CUVÂNTUL TĂU;
ȘI NĂDEJDEA MÂNTUIRII
SĂ INUNDE PIEPTUL MEU.

4. SCHIMBĂ DOAMNE-N FOC DE JERTFĂ
LEGEA FIRII MELE RECI!
UMPLE-MĂ CU-A TA IUBIRE
CA SA TE SLUJESC ÎN VECI!

 

Video

Source: Kenneth W. Osbeck, Amazing Grace: 366 Inspirant Hymn Stories for Daily Devotions (Grand Rapids, Mich .: Kregel Publications, 1990), 261.